Pensiunea Raza de Soare

Garana Nr. 64, 327051 Garana, Romania
Email: richerguenther@yahoo.de
Tel: +40 740 887 166

Follow us

 

Semenik Express Band cântă la Kirchweih 2024 la Gărâna/Wolfsberg

Gărâna/Wolfsberg, așezarea pitorească a pemilor din Banatul Montan, de la poalele Semenicului, se pregătește din nou de sărbătoare: Kirchweih, Hramul Bisericii Romano-Catolice Sfânta Tereza de Avila (1515-1582), biserică ridicată în anul 1879 de germanii colonizați aici de Francisc I.

Iată detaliile din programul evenimentului de sâmbătă 12 octombrie, aflat în sarcina Societății pentru Cultură Metaris:

Ora 10:00 întâmpinarea oaspeților, alaiul cu tradiția Pomului de Kirchweih și tradiționala Paradă a Portului Popular
Ora 11:00 Cea de-a 154-a Sfântă Liturghie de Hram oficiată de Vicarul General al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, Monsegnorul Johann Dirschl și Arhidiaconul Banatului Montan părintele paroh Veniamin Palie, invitat fiind pastorul evanghelic Walther Sinn din Semlac, Județul Arad.
Ora 12:00 Rugăciune pentru decedații comunității, la monumentul deportaților în fosta URSS
Ora 12:15 Ridicarea și binecuvântarea Pomului de Kirchweih. Cuvânt de bun venit din partea gazdelor și alocuțiuni din partea oaspeților
Ora 12:30 Program cultural de Kirchweih. În program, Semenik Express Band, (foto 1), localnici stabiliți în Germania și care vin special să cânte la Kirchweih.

 

Fotografii din 2023 realizate de Astrid Weisz de la Radio Timișoara

Pe durata Festivalului, pensiunea noastră vă oferă posibilitatea de a servi produse tradiţionale şi a lua masa la restaurantul nostru (de incintă plus terasa cu vedere superbă). Vă oferim feluri multiple şi desert, plus, desigur, o gamă diversificată de băuturi alcoolice sau non-alcoolice.